top of page

ANTIC HOSTAL DE CARRETERA

379918_103536493182492_291565848_n.jpg
Una masia catalana

No tenim documents escrits del seu origen i no hi ha cap linde amb la data de construccio. Tant sols hem trobat una teula amb la gravacio de l'any 1860.

Tenint en compte que la construccio de la carretera data del 1854 es fa creible que el seu origen seria al voltant d'aquests anys.

El nom de la Bufa

Pensavem que el nom provenia de l'accident de la comitiva reial d'Alfons XIII que va tenir lloc el juliol de 1924, d'una bona bufa. Pero ha quedat demostrat que no va ser aixi, a l'arxiu municipal hi ha registrades les dues victimes mortals de l'accident i diu textualment "accident d'automovil al costat de l'Hostal de la Bufa" aixi que el nom ha de ser anterior.

La versio mes creible que ens ha arribat per diverses fonts es que el nom de la Bufa li vam posar les colles de treballadors de la carretera. Veient que encara existia un antic hostal anomenat de La Manxa i un altre la Venta, relacionant-lo amb el tema de l'aire li van posar el nom de la Bufa.

Per altres documents sabem que originalment va comencar anomenant-se l'Hostal dels Onclos.

cartelloriginal.png
fotoCampua.jpg
L'accident d'Alfons XIII

El revolt proper a la Bufa es conegut com el revolt del rei.

Aquest nom li prove de l'accident de la comitiva reial d'Alfons XIII que tornant d'una visita per les terres de la Cerdanya i Vall d'Aran, cami de Manresa per agafar el tren cap a Madrid, van patir un terrible accident en el que van morir a l'acte dos membres de la guardia reial i un altre va quedar mal ferit.

bottom of page